Rumové koktejly – Corn ’N Oil

Pokud sledujete alespoň jednu z Foursquare skupin na sociálních sítích, tak vám rozhodně, jako mě, nemohl uniknout tento koktejl. Lidé jej velice často sdílí, protože se vyrábí hlavně z ingrediencí z produkce Foursquare palírny, což však samozřejmě neznamená, že nelze použít jiný rum. Ale pamatujte, tento koktejl je typicky barbadoský, a proto vždy použijte bajan rum. Já musím říct, že jsem kolem tohoto koktejlu dlouho chodil, což byla neskonalá chyba, mám rád jednoduché a spíše „kratší“ rumové koktejly, jako je třeba old fashioned, ale Corn ’N Oil jsem ochutnal až teď. Měl jsem vždy pocit, že Velvet Falernum, se u nás nedá jednoduše sehnat, protože jsem na něj nenarazil, ale omyl, sehnat se dá a to poměrně jednoduše. Tak se tedy pojďme podívat co na klasický Corn ’N Oil potřebujeme a jak jej vyrobit.

Budeme potřebovat:

  1. John D. Taylor’s Velvet Falernum – likér, který se výstižně označuje jako „barbados v láhvi“.
  2. Nějaký „bajan“ rum – já doporučuji Doorly’s XO, Doorly’s 5, The Real McCoy 5 nebo Mount Gay Black Barrell
  3. Led

Příprava Corn ’N Oil koktejlu

Do sklenice tvaru klasické „whiskovky“ dáme několik kostek ledu, spíše menšího tvaru pokud možno. Zalijeme 5cl rumu a 1,5cl Velvet Falernum. Pořádně zamícháme lžičkou a je to, může si užívat překvapivě smyslný nápoj.

Pokud tento jednoduchý koktejl chcete ozvláštnit, tak vřele doporučuji vyzkoušet variantu, jež mi byla doporučena přímo od The Real McCoy – pouze 1cl Velvet Falernum, stejně rumu, 1cl limetkové šťávy a pár kapek Angostura bitters. Akorát se připravte na skutečnost, že když tento koktejl podáte návštěvě, budete mít problém se jí zbavit.

Mě osobně Corn ’N Oil prostě dostal a už teď vím, že letošní léto budu trávit na „kukuřici a oleji“ z Barbadosu.

Write a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí: